Alpha

På torsdagskvällar går jag på Alpha-kurs. Alpha är en grundkurs i kristen tro, man får undervisning i och diskuterar om vad den kristna tron handlar om. Det pratas om vem Jesus är, varför han dog på korset, om man behöver läsa Bibeln, om Gud kan hela, lidande, kärlek, under, om det finns en plan för varje människa... Kursen är intressant för mig som kristen, men jag antar att den är ännu mer spännande för en som inte är det.

Själva upplägget på kvällarna är väldigt bra. Vi börjar kvällen med att äta middag tillsammans, underbart god mat har det varit varje gång, sedan lyssnar vi till Lasse som håller ett föredrag om kvällens ämne. Efter det tar vi fika och sätter oss i smågrupper för att diskutera vad vi hört. Det väcks mycket nya tankar och tankebanor efter varje tillfälle vill jag säga!

Nu blev det sådär igen, att jag halkar över på något helt annat än det jag tänkte skriva om från början.. Men jag fick en känsla av att många som läser det här inte har en aning om vad Alpha är för något, därför passade jag på att presentera det lite kort. Ska koka mig ett par koppar kaffe och lyssna på lite musik, så återkommer jag snart med det jag egentligen skulle skriva ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Prenumerera på
mittsannajag?
bloglovin