Ägna tid åt din vän

För dom som missade andakten jag höll i fredags efter cafét, som inledning på SevenElevens miniläger (tema: kristen i vardagen), tänkte jag skriva den här:

För att skapa och utveckla en relation med någon, krävs det att man spenderar tid med den man önskar lära känna. Men det räcker inte enbart med att spendera tid tillsammans, man måste också prata med varandra.

Om båda pratar samtidigt kommer ni varken höra eller förstå varandra ordentligt. Ni måste prata en i taget, medan den andra lyssnar. Du kanske är den som börjar prata och berätta om dig själv; vem du är, vad du känner och vad du vill. När du har pratat färdigt är det din tur att lyssna på din vän.

I början av er relation kan det vara svårt att förstå varandra. Men ju mer ni umgås, desto lättare kommer du förstå vad din vän vill säga dig. Du kommer ockå uppleva att du lättare når fram till din vän. Ju starkare er vänskap blir, desto mer kommer du att vilja umgås och prata med din vän.

På samma sätt är det med din relation till Gud. Känner du honom bra eller är han någon som du helt enkelt inte förstår dig på? Om du bara tar dig tid att lära känna honom bättre, lovar jag att du också kommer förstå honom lättare.

Ett bra tips är att läsa. Det finns många olika böcker om Gud, vissa bättre än andra. Det är som när du försöker lära känna den där vännen jag pratade om; visst kan du väl fråga andra människor om hur din vän är. Men du kommer att få många olika svar, beroende på hur just deras relation till din vän är. Vissa svar kommer att vara närmare sanningen, men vissa kommer också att vara längre ifrån.

På samma sätt är det med alla olika böcker om Gud; en del ger inte en sann bild av honom. Detta är för att de som skrivit inte själva känner honom ordentligt. Den bok som bäst beskriver Gud är Bibeln, eftersom Bibeln är Guds ord.

Gud finns alltid där för dig, vilket han talar om när du läser hans ord. I Jesaja 41:10 står det: "Frukta inte, ty jag är med dig, se dig inte ängsligt om, ty jag är din Gud. Jag styrker dig, jag hjälper dig, jag uppehåller dig med min rättfärdighets högra hand."

Och du får inte bara dela dina bekymmer med honom, för i 1 Petrusbrevet 5:7 står det: "Kasta alla era bekymmer på honom, ty han har omsorg om er."

Precis som en bästa vän bryr sig om dig och alltid finns där, gör Gud det med. Låt Gud få bli din bästa vän och dela allt med honom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Prenumerera på
mittsannajag?
bloglovin