Vi ska älska

Det är vad vi är skapta för. Bland annat. Att älska.

Ty detta är budskapet som ni har hört alltifrån början:
att vi skall älska varandra.
1 Joh 3:11

Men att älska är inte bara kärleken mellan en man och en kvinna. Även om det oftast är den kärlek som vi pratar om och tänker på när vi ser eller hör ordet kärlek. Det är lite synd faktiskt. Dels för att kärlek ju egentligen är så mycket mer, men också för att den syn vi idag har på kärlek (som att den bara existerar i form av en attraktion mellan kvinna och man) gör att så många människor upplever det som att de inte alls har någon kärlek i sina liv.

Och ja, om kärlek endast är en attraktion mellan kvinna och man - då är det många som inte har kärlek i sina liv. Men kärlek, äkta sann och riktig kärlek, det är ju så mycket mer än "bara" pussar och sex.

Kärlek mellan vänner: sanna vänner älskar varandra och finns där för varandra i vått och torrt. Dom stöttar, torkar tårar, kramar, lyssnar, skrattar, älskar... Kärleken som finns mellan vänner är något som verkligen är underskattat.

Kärlek till ett barn: ett alldeles eget barn (eller någon annans med för den delen) är ju något fantastiskt! Ett litet liv som till 50% består av sin mamma och till 50% av sin pappa. Sjukt häftigt! Om du inte har sett en sån där "tråkig" dokumentär om hur det går till när ett barn blir till (alltså nu menar jag då inte själva sexet...), så gör gärna det. Då förstår man vilket under det är att en graviditet ens påbörjas och än mer att den slutförs. Barn är inte något man kan kräva, det är verkligen en gåva från Gud. Älska ditt barn och öppna dina ögon så ser du snart hur mycket kärlek du får tillbaka.

Kärlek till okända: Man kan faktiskt älska folk som man inte ens har en aning om vilka de är. Att älska är ju också att bry sig. Ta till exempel en hemlös. Att från hjärtat ge en hemlös en smörgås, en filt eller kanske tak över huvudet - det är verkligen kärlek.

Detta var bara några exempel på hur kärlek kan se ut. Kärlek finns överallt om du bara öppnar dina ögon. Och har man väl börjat sprida kärlek så får man vara beredd på att få kärlek tillbaka. Eller frågande blickar. Fast det är en annan historia. Men jag lovar er att ni ska få höra den också, en annan gång.

Avslutningsvis vill jag bara tala om vem som är den mest imponernade "älskaren" av alla. Gud. Han älskar alla. Och då menar jag verkligen ALLA som någonsin funnits och är på denna jord. Han älskar dock inte allt vi gör, men har älskar alla. Amen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Prenumerera på
mittsannajag?
bloglovin